Salix alba - Meritxell Campos Canudas






NOM: Meritxell Campos Canudas

PAIS: Espanya

WEB: http://xellcampos.wordpress.com/

XARXES SOCILAS: https://www.facebook.com/xellcamposc

TÍTOL: Salix alba

TÈCNICA: Aquarel·la i tinta i composició digital

ANY: 2013

DESCRIPCIÓ: Salix alba (salze blanc, sauce blanco, white willow) és un arbre de la família de les salicàcies. A la il.lustració es mostra una branca amb el revers blanc de les fulles (d'aquí el seu nom), el port general de l'arbre sense fulles (caduca) i les inflorescències masculina i femenina (doic) a aquarel·la i tinta, les últimes fetes amb càmera clara.
El salze blanc (Salix alba) és un arbre caducifol·li de ràpid creixement de la familia de las salicàcies, present en zones de riera.
Arriba fins als 25 metres d'alçada. Les seves fulles són dentades i tenen l'envès sedós i de color gris platejat. Les seves flors tenen aments en forma cilíndrica, que creixen a la primavera. L'escorça és de color gris.
A la part superior veiem una branca on podem observar l'envès de les fulles gris platejat, d'aquí el seu nom. A la seva dreta es mostra l'arbre sense fulles (caducifol·li); A la part inferior de drtea a esquerra apareixen les inflorescències o aments raïmosos femení i masculí respectivament. Per últim i a tinta, apareixen il·lustracions de: ament femení i detall de pístil i ament masculí i detall d'estams.

CATEGORIA: Estudiant

WIKIMEDIA COMMONS: No

Comentarios