El Marjor  -  Iris Verge FerrerNombre y apellidos:
Iris Verge Ferrer

País:
Espanya

Web:
http://www.facebook.com/iris.verge

Redes sociales:
http://www.facebook.com/iris.verge

Título:
El Marjor

Especie:
Marjor (Capra falconeri)

Descripción:
Aquest remugant artiodàctil pertany a la família Bovidae i habita les escarpades muntanyes de l'Àsia Central, des del sud de Rússia fins a l'Himalaya occidental. El seu nom vol dir 'menjador de serps' i es considera l'animal nacional del Pakistan.
El marjor està en perill d'extinció actualment, les seves banyes són molt preuades pels caçadors furtius i la medicina xinesa.
Són animals crepusculars. Els mascles solen ser solitaris mentre que les femelles s'agrupen en grups de fins a nou individus. Els marjors són àgils i poden escalar el territori rocós amb facilitat. Viu a l'alta muntanya però a l'hivern el marjor descendeix de l'altitut a la que sol estar (de 2000 a 3500 metres) per tal de fugir del fred intens i les nevades. S'alimenten de mates d'herbes, arbusts i fulles. Sol pastar de 8 a 12 hores diàries. Els seus depredadors principals són el linx, el lleopard de les neus, el lleopard comú i l'ésser humà.

Categoría:
Manual

Técnica:
Aquarel·la, llapis de color, bolígraf i llapis de grafit

Año:
2016

Como autor de la ilustración he dado permiso y autorizo para que sea cargada en Wikimedia Commons con licencia Creative Commons Reconocimiento Compartir Igual 3.0
Si

Comentarios