Ocimum basilicum - Italo Ahumada Morasky



NOMBRE: Italo Ahumada Morasky
WEB: www.italoahumada.cl
PAIS: Chile
REDES SOCIALES: https://es-la.facebook.com/italo.ahumada
TITULO: "Ocimum basilicum"
TÉCNICA: tinta acrílica sobre papel
AÑO: 2014


Ocimum basilicum (albahaca común) es una hierba aromática anual de la familia de las lamiáceas, originaria de África, Asia e Islas del Pacífico. De crecimiento bajo (entre 30 y 130 cm), con hojas opuestas de un verde lustroso, ovales u ovadas dentadas y de textura sedosa, emite espigas florales terminales, con flores blancas o violáceas con los cuatro estambres y el pistilo apoyados sobre el labio inferior de la corola. Se le atribuye propiedades antisépticas, antiinflamatorias, antiespasmódicas y analgésicas.

Ilustración botánica de la albahaca común (Ocimum basilicum), realizada en tinta acrílica sobre papel. La ilustración representa: a) Hábito; b) inflorescencia; c) vista lateral del brote de la flor; d) vista frontal de la flor adulta ; e) vista lateral de la flor adulta f) vista superior de las hojas. Las escalas d-e representan 5mm, la escala e representa 10mm.

-

Ocimum basilicum (alfàbrega comuna) és una herba aromàtica anual de la família de les lamiàcies, originària d’Àfrica, Àsia i Illes del Pacífic. De creixement lent (entre 30 i 130 cm). amb fulles oposades d’un verd llustrós, ovals o ovades dentades i de textura sedosa, emet espigues florals terminals, amb flors blanques o violàcies amb els quatre estams i el pístil recolzats sobre el llavi inferior de la corol·la. Se li atribueixen propietats antisèptiques, antiinflamatòries, antiespasmòdiques i analgèsiques.

Il·lustració botànica de l’alfàbrega comuna (Ocimum basilicum), realitzada en tinta acrílica sobre paper. La il·lustració representa: a) Hàbitat; b) inflorescència; c) vista lateral del brot de la flor; d) vista frontal de la flor adulta; e) vista lateral de la flor adulta f) vista superior de les fulles. Les escales d-e representen 5mm, l’escala e representa 10mm.