Exposició d'Il·lustraciència en el Park(ing)dayBCN 2014

El primer Park(ing) Day en Barcelona,  que va tenir lloc el passat 19 de setembre, comptar amb 40 espais ocupats de la ciutat amb l’objectiu de reivindicar un millor ús de l’espai públic per tothom i la necessitat d’afavorir un model urbà més sostenible amb la reducció del transport privat. Park(ing) Day és una iniciativa internacional on hi participen més de 170 ciutats.

Per MIQUEL BAIDAL CRESPO 



La idea va sorgir a San Francisco el 2005, on el col·lectiu d’arquitectes Rebar va proposar una nova manera de mostrar i expressar aquesta reivindicació. Es pot trobar més informació de l’esdeveniment a nivell internacional a parkingday.org


Il·lustraciència, iniciativa de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) que pretén fer arribar la ciència a la població general a través de la il·lustració, es va unir amb altres entitats de Barcelona per participar en aquesta acció per transformar places d’aparcament per a cotxes en zones recreatives, jardins i altres menes d’espai d’ús col·lectiu.

En el nostre cas, vam ocupar una plaça d’aparcament de Plaça Sagrada Família per tal de transformar-la en un espai ple d’il·lustracions científiques d’animals i plantes per tal d’apropar el treball dels il·lustradors científics i naturalistes als vianants, als quals vam convidar a dibuixar. Voliem, d’aquesta forma, ajudar a reflexionar sobre la manca d’espais verds en la ciutat.


Aquesta activitat va ser organitzada per L'Aula Ambiental de la Sagrada Família.





Link al vídeo de BTV Notícies