Desenvolupament d'un fruit suculent - Diana Vidal Yañez

NAME: Diana Vidal Yañez
COUNTRY: España
SOCIAL MEDIA: Facebook: Diana Vidal Yañez
TITLE: Desenvolupament d'un fruit suculent
TECHNIQUE: Llapis de colors i edició en Photoshop
YEAR: 2015
PUBLISHED: No  
DESCRIPTION: Representació del desenvolupament d'aquest fruit en polidrupa, més conegut com a móra d'esbarzer, pertanyent a l'espècie Rubus Fruticosus de la familia de les Rosàcies, des de la flor en plena floració passant per diverses etapes fins la maduració del fruit.

L'esbarzer és un arbust vivaç, de tija llenyosa amb abundants espines. El fruit és col·lectiu, format per molts carpels, que s'han originat a partir d'un gineceu pluricarpel·lar. La flor és pentàmera dialipètala de color blanc o rosat.

Un cop donada la fecundació de la flor, es desenvolupa l'embrió a partir del qual sorgiran els carpels. Cada carpel conté una llavor envoltada pel mesocarp (part carnosa del fruit) i l'exocarp (capa externa). El mesocarp començarà a cambiar de color verd a vermellós, i s'anirà fent cada cop més fosc i dolç. Les drupèoles s'expandiran fins a madurar per complet.
CATEGORY: Estudiante
WIKIMEDIA COMMONS: Sí. Como autor de la ilustración he dado permiso para que sea cargada en Wikimedia Commons con licencia Creative Commons Reconocimiento Compartir Igual 3.0