Il·lustraciència tindrà una instal·lació al Park(ing) Day situat alparc de la Sagrada Família.


El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que, mitjançant la transformació temporal de places d’aparcament, reivindica una ciutat més verda i humana, que aposti per una mobilitat sostenible i per reduir la contaminació atmosfèrica i acústica. A l’edició d’enguany a Barcelona, que tindrà lloc el divendres 18 de setembre, hi participen uns 60 col·lectius per tota la ciutat.


Barcelona, 8 de setembre de 2015.- Un any més, l’esdeveniment mundial Park(ing) Day s'organitza a la ciutat de Barcelona amb l'objectiu d'explicar i fer reflexionar a la ciutadania sobre el model de mobilitat, el verd urbà i l'espai públic.

El proper divendres 18 de setembre persones, col·lectius i entitats ambientals, socials, d’arquitectura,… transformaran, de forma temporal, places públiques d’aparcament en petits espais verds, lúdics o de descans per reivindicar una ciutat més verda, amb més parcs i jardins i amb més biodiversitat, amb més espai públic de qualitat, dissenyat per a les persones i no per als cotxes, conscienciada i activa per la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica, i que aposti per una mobilitat sostenible.

El Park(ing) Day, que compleix 10 anys, se celebra en més de 200 ciutats de tot el món. Aquesta iniciativa, sorgida a San Francisco (EUA) l’any 2005 de la mà del col·lectiu d’arquitectes Rebar, es va celebrar a Barcelona per primera vegada de forma coordinada l’any passat sota l’impuls de l’Espai Ambiental. Aleshores hi van participar unes 40 entitats i es van realitzar 30 instal·lacions. Aquest any s’incrementarà tant la participació de col·lectius com el nombre d’instal·lacions.

Il·lustraciència, iniciativa que compta amb el suport de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), hi participa amb una instal·lació sobre il·lustracions de botànica al barri de Sagrada Família (Eixample dreta) i interaccionaran amb el públic assistent per conscienciar sobre l’entorn i la natura a la ciutat, per fer-la més sostenible.  

La iniciativa busca augmentar any rere any la implicació d’entitats relacionades amb el medi ambient, l’urbanisme i la participació veïnal, entre d’altres, per aconseguir difondre al màxim la reivindicació i crear sinergies entre col·lectius i persones que treballen per millorar la qualitat de vida a la ciutat.+info: Facebook Web


Comentarios