Goril·la de muntanya - Alba Noguera Carol


Nom i cognoms:
Alba Noguera Carol

País:
Espanya

Web:
http://lovelynaturethings.blogspot.com

Xarxes socials:
http://www.facebook.com/alba.nogueracarol

Títol:
Goril·la de muntanya

Espècie:
Gorilla beringei beringei

Descripció:
En la següent il·lustració hi ha representat un goril·la de muntanya ( Gorilla beringei beringei).
El goril·la de muntanya (Gorilla beringei beringei) es caracteritza perquè presenta un pelatge més llarg i fosc que el diferencia de la resta de goril·les, aquest fet permet que pugui viure a llocs de gran altitud i on les temperatures poden ser més baixes, fins i tot, poden arribar sota zero. Viuen protegits entre els arbres de la selves boiroses de les muntanyes volcàniques dels Virunga i el Parc Nacional impenetrable de Bwindi, que concretament es troben entre les regions de Rwuanda, Uganda i la Regió Democràtica del Congo, a una altitud entre 2200 m  i 4500 m. A nivell morfològic, els mascles es diferencien clarament de les femelles perquè pesen gairebé el doble i són més alts. Els mascles mesuren entre 1,5 i 2 m d'alçada i poden arribar a pesar 230 Kg. Quan els mascles arriben a la maduresa sexual ho podem distingir per l'esquena platejada. El goril·la de muntanya és d' hàbits diürns i principalment terrestre i quàdrupede, tot i que, pot enfilar-se als arbres per aconseguir fruits.
El goril·la de muntanya és sobretot herbívor, s’alimenta principalment de fulles, tiges i brots, però també pot menjar escorces, arrels i flors.
Actualment, aquesta espècie es troba en perill d’extinció. Segons dades científiques només hi ha uns 700 goril·les vivint en llibertat. Aquesta espècie s’ha vist greument amenaçada sobretot, per la destrucció del seu hàbitat, els caçadors furtius, les malalties i els conflictes bèl·lics.


Categoria:
Manual

Tècnica:
Pastel i colors de fusta

Any:
2016

Com l'autor de la il·lustració que he donat permís i consentiment per ser carregat a Wikimedia Commons amb llicència Creative Commons Reconeixement Compartir Igual 3.0.
Si