La Guineu Roja - Eulàlia Solans Esteve


Nom i cognoms:
Eulàlia Solans Esteve

País:
Espanya

Web:
http://www.elcaubcn.com

Xarxes socials:
https://www.facebook.com/lali.solansesteve

Títol:
La Guineu Roja

Espècie/element:
Vulpes vulpes

Descripció:
La guineu roja (Vulpes vulpes) és un mamífer de l'ordre dels cànids. Tal i com suggereix el nom, el color predominant del seu pelatge és un vermell-marronós, tot i que pot variar cap a tons grisosos coneguda llavors com a guineu platejada. És l'espècie més gran del gènere Vulpes i un adult pot arribar a tenir un pes de 3-11 kg.
Té la distribució geogràfica més gran que qualsevol altre carnívor terrestre. Acostuma a viure a latituds baixes però també s'arrisca considerablement al nord, competint directament amb la guineu àrtica a la tundra. La guineu també ha esdevingut familiar en llocs suburbans i urbans. Viu gairebé en qualsevol tipus d'hàbitat, però allà on assoleix densitats més altes és a prop dels nuclis habitats, on les activitats humanes li proporcionen aliment gairebé il·limitat. Té una dieta molt variada que inclou invertebrats, vegetals i preses vertebrades.
La guineu, com a oportunista, és capaç d'adaptar-se en diverses biomes, des de praderies i sotabosc fins a boscos. Viu en grups socials formats per un mascle i diverses femelles i excava caus a terra com a refugi. Crepuscular i nocturna, no és rar veure-la de dia, sobretot si el cel és tapat o plovisqueja.

Categoria:
Manual

Tècnica:
Sanguina i llapis color sobre paper

Any:
2016

Com l'autor de la il·lustració que he donat permís i consentiment per ser carregat a Wikimedia Commons amb llicència Creative Commons Reconeixement Compartir Igual 3.0.
Si