L'ésser immortal - Anna Molinet Mateo



Name and surname:
Anna Molinet Mateo

Country:
Espanya

Web:
http://annafase.wordpress.com

Social Media:
http://twitter.com/annafase_

Title:
L'ésser immortal

Species/Element:
Hypsibius dujardini

Description:
Els tardígrads, altrament anomenats ossos d’aigua, són un fílum famós per considerar-se els animals més resistents del planeta. Aquest conjunt d’animals el conformen 1.150 espècies, són invertebrats i la seva mida no sol arribar ni a 1 mm. Els tardígrads són eutèlics, és a dir, que tenen un nombre constant de cèl·lules, i es troben en qualsevol racó del planeta, tot i que prefereixen habitar en la molsa o el liquen.

Els científics actualment intenten esbrinar a través de l’estudi del seu ADN què els fa ser tan increïblement resistents. Poden sobreviure a condicions extremes tals com el zero absolut (273ºC) o temperatures de 150ºC, i després d’haver viatjat a l’espai i haver sobreviscut a l’enorme pressió atmosfèrica i radiació, han seguit reproduint-se amb normalitat. Una altra característica que té els investigadors desconcertats és que poden viure dècades sense aigua o sobreviure després d’estar 30 anys totalment congelats.

Category:
Manual

Technique:
Llapis i tinta

Year:
2016

As the author of illustration I have given permission and consent to be loaded in Wikimedia Commons with Creative Commons Attribution Share Alike 3.0.
Si