Steinbock - Chiara Bianco



Name and surname:
Chiara Bianco

Country:
Italia

Web:
http://www.chiarabianco.blogspot.it

Social Media:
https://www.facebook.com/Chiara-Bianco-artista-1431397627119000/?ref=bookmarks

Title:
Steinbock

Species/Element:
Capra ibex

Description:
Aquest esplèndid animal d'aspecte noble i feroç, que gradualment però de forma inexorable està repoblant els Alps gràcies a la prohibició de la caça furtiva, a l'estiu viu enganxat a pendents impermeables i es mou amb agilitat inclús sobre les roques més precaries; a l'hivern, en canvi, amb extrema cautela, baixa a la vall en busca de menjar. Normalment es mou en petits grups guiats pel mascle dominant.
Les banyes amb forma d'arc encorbat al revés son de grans dimensions i presenten numeroses protuberancies, que augmenten amb l'edat. Les del mascle son imponents (de fins a un metre de llargada) i amb grans relleus (anells); les banyes femenines s'assemblen a les de les cabres. Per ambdós, constitueixen la millor arma de defensa i d'atac fins i tot entre semblants i el soroll sec de les banyes que es creuen en un duel constitueix un element de gran encant.
La opera, realizada en oli sobre taula, representa el lligam entre animal i naturalesa. El vianant sobre el mar de cel contempla el paisatge desde dalt, sense por al vertigen, senyor absolut dels cims. Allò que per l'home és l'excepció, per a l'animal és la regla. Allà on l'aire és enrarida, és tot vent i només vent, silenci, cel, llum...

Category:
Manual

Technique:
Oil painting on wood

Year:
2015

As the author of illustration I have given permission and consent to be loaded in Wikimedia Commons with Creative Commons Attribution Share Alike 3.0.
Si




3feb15fb07b4028edcf073eb55e3930c