Stelis louisae  -  Irene Vilalta Picas


Nombre y apellidos:
Irene Vilalta Picas

País:
Espanya

Web:
http://www.instagram.com/lolip0pcket

Redes sociales:
https://www.facebook.com/lolipopcket

Título:
Stelis louisae

Especie/Elemento:
Stelis louisae

Descripción:
Aquesta abella pertany a la família Megachilidae (leafcutter bees, mason bees), subfamília Megachilinae, gènere Stelis, subgènere Dolichostelis. Es troba als Estats Units, a Kentucky i Virgínia, arribant a Texas i Florida, a la primavera i a l'estiu.

El dibuix és d'un mascle adult. Té una longitud d'uns 8 mm destacant les màcules que es combinen al cap, tòrax i l'abdomen.

La cara és molt més llarga que la distància que hi ha entre els ulls a dalt, que convergeixen més avall. Les mandíbules contrasten pel color totalment negre, amb tres dents, la del mig molt baixa. Les tíbies són espinoses: les tíbies frontals i mitjanes amb una espina anterior i una posterior, més curta; les tíbies posteriors sense espina posterior.

Se la pot trobar, entre altres, a les flors dels gèneres Bidens, Ceanothus, Erigeron.

És paràsit de niu de l'abella, de la seva mateixa subfamília, Megachile campanulae i probablement també d'altres membres del mateix subgènere (Chelostomoides).

Actualment les abelles es troben en perill d'extinció, motiu pel qual he realitzat aquesta il·lustració.

Categoría:
Manual

Técnica:
Scratchboard i tinta

Año:
2016

Como autor de la ilustración he dado permiso y autorizo para que sea cargada en Wikimedia Commons con licencia Creative Commons Reconocimiento Compartir Igual 3.0
Si

Comentarios