Francisco Hernández (1514/17-1578)



Lámina IX (Im. 22) "Tomátl", "Tzopílotl", "Tlaolli" i "Ocelotl"
Francisco Hernández fue un médico, ornitólogo y botánico español que vivió entre los años 1514/17 y 1578. Después de estudiar medicina y cirugía en la Universidad de Alcalá, mostró una gran predilección hacia la botánica y las plantas medicinales.

El año 1570 llegó a las Américas -por encargo de Felipe II- para de identificar e ilustrar las prácticas medicinales locales, así como la plantas utilizadas en los remedios. Eso condujo a Francisco Hernández a identificar y topografiar una enorme cantidad de nuevas especies animales y vegetales, llegando a tener una gran colección de ilustraciones de la fauna autóctona que se recogió en una obra publicada póstumamente.

- - - - - -

Francisco Hernández va ser un metge, ornitòleg i botànic espanyol que va viure entre els anys 1514/17 i 1578. Després d’estudiar medicina i cirurgia a la Universitat d’Àlcalà, va mostrar una gran predilecció cap a la botànica i les plantes medicinals.

L’any 1570 va arribar a les Amèriques -per encàrreg de Felip II- per tal d’identificar i il·lustrar les pràctiques medicinals locals, així com les plantes utilitzades en els remeis. Aixó va conduir a Francisco Hernández a identificar i topografiar una enorme quantitat de noves espècies animals i vegetals, arribant a tenir una gran col·lecció d’il·lustracions de la fauna autòctona que es va recollir en una obra publicada póstumament.


+ info: https://es.wikipedia.org/wiki/Francisco_Hern%C3%A1ndez_de_Toledo