Isidro Gálvez (siglo XVIII)

Lámina XXXIII (im. 41) Aristolochia fragrantissima
Son muchas las personas a las que la historia no les ha dado protagonismo. Lo podemos encontrar en campos muy diversos, pero el caso que se nos presenta hoy nos habla de ciencia y arte.

Las expediciones científicas permitían el descubrimiento y la clasificación de miles de animales y plantas de tierras no europeas. Como no siempre era fácil enviar animales y plantas disecadas para llenar las colecciones europeas (se podían estropear al atravesar los océanos en condiciones no favorables), el trabajo de los ilustradores fue imprescindible para poder tener en cuenta formas y apreciaciones del ser vivo en las condiciones óptimas para su vida.

Isidro Gálvez fue uno de los ilustradores que participaron en la expedición botánica del Virrenado del Perú de 1777, impulsada por Carlos III y que se realizó entre los territorios de las actuales Perú y Chile.

- - - - - - 

Són moltes les persones que la història no els hi ha donat el protagonisme. El podem trobar en camps molt diversos, però el cas que tenim avui ens parla de ciència i art.

Les expedicions científiques permetien el descobriment i la classificació de milers d’animals i plantes de terres no europees. Com que no sempre era fàcil enviar animals i plantes dissecades per a omplir les col·leccions europees (es podien fer malbé en travessar els oceans en condicions no favorables), la feina dels il·lustradors es va fer imprescindible per poder tenir en compte formes i apreciacions de l’èsser viu en les condicions òptimes per a la seva vida.

Isidro Gálvez va ser un dels il·lustradors que van participar de la expedició botànica del Virreinat del Perú de 1777, impulsada per Carlos III i que es va realitzar entre els territoris de les actuals Perú i Xile.