Carbonero común (Parus major) - Tawatha T. Elguero


Nom i cognoms: Tawatha T. Elguero

Xarxes socials: https://www.instagram.com/tawatha_illustration/ https://twitter.com/Tawatha_
País: España


Títol: Carbonero común (Parus major)
Espècie: Carbonero común (Parus major)

Descripción: El carbonero común (Parus major) es una especie de ave paseriforme de la familia de los páridos (Paridae). Es una especie ampliamente distribuida, siendo muy común en Europa y Asia, en bosques de todo tipo. Es sedentario, y la mayoría de sus individuos no son migradores. Su dieta es insectívora. Se alimenta de coleópteros e himenópteros, y en primavera consume larvas de lepidópteros. Además, en otoño incorpora frutos de zarzas, saúcos, etc. Anida en agujeros de árboles, huecos de muros, entre otros.

La infografía está realizada para un investigador de Zoología de la Universidad de Oxford donde se destaca la variación del canto del carbonero común, Parus major (Linnaeus, 1758).

CAT/

Descripció: El carboner comú (Parus major) és una espècie d'ocell passeriforme de la família dels párides (Paridae). És una espècie àmpliament distribuïda, sent molt comuna a Europa i Àsia, en boscos de tota mena. És sedentari, i la majoria dels seus individus no són migradors. La seva dieta és insectívora. S'alimenta de coleòpters i himenòpters, i a la primavera consumeix larves de lepidòpters. A més, a la tardor incorpora fruits d'esbarzers, saücs, etc. Nia en forats d'arbres, buits de murs, entre altres.

La infografia està realitzada per a un investigador de Zoologia de la Universitat d'Oxford on es destaca la variació del cant del carboner comú, Parus major (Linnaeus, 1758).

Figures:1. espectrograma de cants, 2. exemplars adults mascle (esq.) i femella (der.) i 3. mapa de distribució.

EUS/

Deskribapena: Kaskabeltz handia (Parus major) paridoen familiako hegazti paseriforme bat da (Paridae).  Espezie hau oso zabalduta dago, eta oso ohikoa da Europan eta Asian, mota guztietako basoetan.  Sedentarioa da, eta ale gehienak ez dira migratzaileak.  Dieta intsektujalea du.  Koleopteroak eta himenopteroak jaten ditu, eta udaberrian lepidopteroen larbak jaten ditu.  Gainera, udazkenean sasi, intsusa eta abarren fruituak jaten ditu.  Zuhaitz zuloetan eta horma zuloetan egiten du habia, besteak beste.

Infografia Oxfordeko Unibertsitateko Zoologia ikertzaile batentzat egina dago, eta bertan kaskabeltz handiaren (Parus major) kantuaren aldakuntza nabarmentzen da (Linnaeus, 1758).


Categoria: Il·lustració científica

Tècnica: Mixta: Polychromos / Digital
Mida: A3
Any: Si