Illustraciencia estrena su primer documental

“Voces y trazos de la ilustración científica” se presentará en el Campus Gutenberg - Museo de la Ciencia CosmoCaixa y en Vil·la Urània este septiembre.








Illustraciencia estrena en septiembre el documental “Voces y trazos de la ilustración científica” con un teaser en el encuentro de comunicadores científicos Campus Gutenberg - Museo de la Ciencia CosmoCaixa y su proyección completa en el centro cívico barcelonés Vil·la Urania.


“Voces y trazos de la ilustración científica” es un documental dirigido por Laura Carrau y que cuenta con la colaboración de Associació Catalana de Comunicación Científica (ACCC) 

y el proyecto europeo ENJOI - ENgagement and JOurnalism Innovation for Outstanding Open Science Communication. Muestra el recorrido del proyecto Illustraciencia desde sus inicios en 2009 hasta la actualidad, con la publicación del primer y más ambicioso “Manual de Ilustración Científica” en español. Conoceremos iniciativas como el Premio Internacional de Ilustración Científica y de la Naturaleza y su exposición itinerante; Ilustra Satélites, dirigida al público escolar; o el Encuentro Nacional de Ilustradores Científicos, único en el país, entre otros.


Entre la conversación de Miquel Baidal, coordinador de Illustraciencia, y Clara Cerviño, miembro del comité del premio Illustraciencia y docente de la Academia Illustraciencia, contaremos con los testimonios de numerosos invitados que han formado parte de la vida del proyecto y para los cuales Illustraciencia ha tenido un impacto relevante en sus carreras: ganadores del Premio, docentes de la Academia y representantes de instituciones como la Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) y el Museo Nacional de Ciencias Naturales (MNCN-CSIC) entre otros.


El martes 19 de septiembre a las 10:40h, el público del Campus Gutenberg - Museo de la Ciencia CosmoCaixa, uno de los mayores eventos de comunicación científica de España, tendrá la oportunidad de visualizar en primicia el teaser del documental, que se presentará en la sesión paralela “Aprendiendo de la experiencia: documentales científicos”.


Por otro lado, el jueves 21 de septiembre a las 18:30h se estrenará el documental completo en el centro cívico Vil·la Urania, previa presentación. Para asistir al estreno, es necesario registrarse a través de este formulario. Esta actividad, además, forma parte de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya, el mayor evento de divulgación científica de Europa, que se celebra cada año a finales de septiembre.


Es una gran ocasión para conocer Illustraciencia en una proyección de 25 minutos y todas las oportunidades que ofrece a ilustradoras e ilustradores científicos en todo el mundo. El público podrá disfrutar, además, de un punto de encuentro para el networking en el que esperamos que artistas e investigadores establezcan colaboraciones fructíferas para ellos mismos y para la sociedad.



Si no puedes asistir a las presentaciones, a partir del 27 de septiembre podrás ver el documental online. Marca la fecha en tu calendario y prepárate para conocer la historia del proyecto Illustraciencia: https://illustraciencia.info/documental/












Illustraciencia estrena el seu primer documental


“Veus i traços de la il·lustració científica” es presentarà al Campus Gutenberg - Museu de la Ciència CosmoCaixa ia Vil·la Urània aquest setembre.


Illustraciencia estrena al setembre el documental “Veus i traços de la il·lustració científica” amb un teaser a la trobada de comunicadors científics Campus Gutenberg - Museu de la Ciència CosmoCaixa i la seva projecció completa al centre cívic barceloní Vil·la Urania.


"Veus i traços de la il·lustració científica" és un documental dirigit per Laura Carrau i que compta amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC)

i el projecte europeu ENJOI - ENgagement and JOurnalism Innovation for Outstanding Open Science Communication. Mostra el recorregut del projecte Illustraciencia des dels seus inicis al 2009 fins a l'actualitat, amb la publicació del primer i més ambiciós “Manual d'Il·lustració Científica” en espanyol. Coneixerem iniciatives com el Premi Internacional d'Il·lustració Científica i de la Natura i la seua exposició itinerant; Illustra Satèl·lits, dirigida al públic escolar; o la Trobada Nacional d'Il·lustradors Científics, única al país, entre d'altres.


Entre la conversa de Miquel Baidal, coordinador d'Illustraciencia, i Clara Cerviño, membre del comitè del premi Il·lustraciència i docent de l'Acadèmia Il·lustraciència, comptarem amb els testimonis de nombrosos convidats que han format part de la vida del projecte i per als quals Illustraciencia ha tingut un impacte rellevant en les seves carreres: guanyadors del Premi, docents de l'Acadèmia i representants d'institucions com l’ACCC, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i el Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC) entre d'altres.


Dimarts 19 de setembre a les 10:40h, el públic del Campus Gutenberg - Museu de la Ciència CosmoCaixa, un dels esdeveniments de comunicació científica més importants d'Espanya, tindrà l'oportunitat de visualitzar en primícia el teaser del documental a la sessió paral·lela “Aprenent de l'experiència: documentals científics”.


D'altra banda, el dijous 21 de setembre a les 18:30h s'estrenarà el documental complet al centre cívic Vil·la Urania, prèvia presentació. Per assistir a l'estrena, cal registrar-se a través d'aquest formulari. Aquesta activitat, a més, forma part de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya, l'esdeveniment de divulgació científica més gran d'Europa, que se celebra cada any a finals de setembre.


És una gran ocasió per conèixer Illustraciencia en una projecció de 25 minuts i totes les oportunitats que ofereix a il·lustradores i il·lustradors científics a tot el món. El públic podrà gaudir, a més, d'un punt de trobada per fer networking, on esperem que artistes i investigadors estableixin col·laboracions fructíferes per a ells mateixos i per a la societat.


Si no pots assistir a les presentacions, a partir del 27 de setembre podràs veure el documental en línia. Marca la data al teu calendari i prepara't per conèixer la història del projecte Il·lustraciència: https://illustraciencia.info/documental/